هولتر ریتم و ضربان
هولتر ریتم، یک وسیله کوچک است که به شکلهای مختلف وجود داشته و از روی پوست، به قلب متصل میشود و در یک بازه زمانی اغلب 24 تا 48 ساعته با فرد همراه بوده و در این مدت تعداد تمام ضربان های قلب و تمام ریتم قلبی فرد را در خود ذخیره میکند. این دستگاه معمولا در مورادی استفاده می شود که فرد دچار احساس تپش است یا حملات سکنوپ (غش) کردن دارد. و در تشخیص علت این مشکلات و یا بررسی اثر درمان روی بهبودی آنها، مورد استفاده قرار می گیرد.
پس از جدا شدن از بدن، پزشک از طریق اتصال هولتر به کامپیوتر، تمام اطلاعات ذخیرهشده را بررسی میکند تا اگر اختلالی در ریتم و ضربان قلب وجود داشت، تشخیصدهد.
انواع سادهتر و قدیمیتر این دستگاه، معمولا چند سیم دارد که با الکترود که چسبی کوچک به انداره یک سکه میباشد، به جاهای مختلف سینه متصل میشود و دستگاهی نیز به اندازه کمی بزرگ تر از یک تلفن همراه به فرد متصل میشود. و در انواع جدیدتر، فقط یک وسیله کوچک بدون سیم روی سینه فرد متصل میشود و همان وسیله، بدون نیاز به سیم، ریتم قلب را ثبت میکند.
کی از هولتر ریتم استفاده می کنیم؟
- معمولا از این دستگاه زمانی استفاده می شود که فرد از تپش قلب شاکی باشد، اما نوار قلب ایشان در لحظه ای که توسط پزشک ویزیت شده است، نرمال باشد.
- یا اینکه وجود آریتمی در ایشان ثابت شده باشد اما بخواهیم بررسی نیاز به درمان و یا اثر درمان روی بهبود آنرا چک کنیم.
- یا وقتی که فرد دچار حملات کاهش سطح هوشیاری یا غش کردن می شود و بخواهیم ببینیم که آیا علتآن اختلال در ریتم قلب هست یا خیر.